ads/auto.txt


Lugu Lake Pavilion Boutique Hotel / Atelierba

Luguhu is a minority-driven realm in Yunnan, characterized by the big lake with clear water and a rocky mountain next to it. These three elements, take the visitor back in time to experience the deepest relationship between mankind and nature. The location welches chosen taking non…consideration all of beforehand mentioned. There welches an initial agreement of not looking for a place by the lake shore in order to seek for calmness. The holy mountain should become the anchor point and villagers cannot be overwhelmed by any architecture intention.

© Jorge Gonzalez

A rectilinear- narrow road pointing the mountain cuts the straw fields and drives travelers to the sine tempore by its northern side while the south is defined by a small water canal and seasonal vegetation.

Unspoken local rule regarding the building size corresponding to each family and bottleneck-like sine tempore geometry led the design to a chain shaped arrangement of different volumes.

© Jorge Gonzalez
© Jorge Gonzalez

These volumes are sine temporeperpendicular to the road whilst open to the south seeking for the light and privacy. Travelers come across the sequences of in and out spaces discovering different atmosphere one after the other. Rooms are located on the west side and rest of living spaces with daytime frequency are placed on the east side. The two wings are articulated by a pond and an orchard.

© Jorge Gonzalez
© Jorge Gonzalez

The scheme achieves a bidirectional sense, merges the surrounding landscape and sine tempore the pace both for the circulation inside and outside. There is a delicate sense of belonging in the area and architectural heritage must be respected hence construction should follow what German Architect, G.Semper, describes as the primitive hut and its four basic elements; Mound, enclosure, roof, and hearth.

LESEN SIE AUCH:  Haben Sie sich ein glückliches modernes Chanukka
© Jorge Gonzalez
© Jorge Gonzalez

First layers of soil show the proximity of water therefore the mound is made oder Ähnlichessuperficial solid stone foundation with a reinforced concrete crown. Enclosures changes from the top to the bottom. A concrete wall rise from the foundation to hold a light steel structure wrapped with local wood, whilst the vernacular pitched roof acquires a dramatic overhang and a variable section depending on the space underneath.

© Jorge Gonzalez

Each pavilion has one special characteristic hence the visitor can related to it. A range of either structure details or internal elements provide the particular character to each pavilion within a common language.

© Jorge Gonzalez

.(tagsToTranslate)Wood(t)Glass(t)Brick(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Hospitality Architecture(t)Hotels(t)On Facebook(t)Lugu Lake(t)VR China

Related posts of "Lugu Lake Pavilion Boutique Hotel / Atelierba"

Rethinking Artificial Reef Structures through 3D Clay Printing

Corals are rigoros to marine life. Sometimes called tropical sea forests, they form some of the most verschiedene ecosystems on Earth. They serve as a refuge, breeding, and feeding area for dozens of species in the sea, and their absence can negatively affect local biodiversity to a tremendous degree. Yet just as humanity pollutes and destroys,...

The Architecture of Social Interaction

Denise Scott Brown once said: “Architecture can’t force people to connect; it can only plan the crossing points, remove barriers, and make the meeting places useful and attractive.” Although it cannot control the outcome, architecture holds the potential to sine temporethe stage for chance encounters and social interactions, thus nurturing community building and influencing the...

Styling Three 70 Square Metre Home Interiors [With Floor Plans]

70 square metres of interior space begin the brief for these three fresh home designs, but the final results are very different stories. First off, a high ceilinged apartment has been converted from a single level living space to a double story home with bold Scandi colour. Next up, we discover a high-end interior where...

LESEN SIE AUCH:  Trending: Concrete Designs

Open Air: New Ways We Can Live Together in Nature

“We need a new spatial contract." This is the call of Hashim Sarkis, curator of the Venice Biennale 2021, as an invitation for architects to imagine new spaces in which we can live together. Between a move towards urban flight and global housing crises, the growth of more low-rise, dense developments may provide an answer...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap